Autolening
Autolening

Autolening

Wilt u geld lenen voor een auto? Dat kan met een autolening. Denk er niet te licht over. Een lening betekent dat u het terug moet betalen. Daar moet u wel rekening mee houden. Geld lenen kost immers geld. Voordat u een autolening afsluit moet u uitrekenen wat u maandelijks kunt missen. Het gaat er niet om hoeveel u kunt lenen maar hoeveel u kunt missen. Als u nu al geen geld overhoudt aan het einde van de maand is een autolening zeker niet geschikt.

Hoe werkt een autolening?

Een autolening kan meestal direct worden afgesloten bij de garage. De garage werkt samen met een kredietverstrekker die u het geld daadwerkelijk leent. U betaalt dan iedere maand aflossing en rente. Hoeveel u maandelijks moet betalen hangt af van het bedrag dat u leent voor de auto. Hoe meer u leent, hoe hoger het maandbedrag wordt. Een autolening is in feite een auto kopen op afbetaling.

Wat is het verschil met een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. De looptijd spreekt u samen met de kredietverstrekker af. De rente die u moet betalen is de rente die geldt op de datum dat u de persoonlijke lening afsluit. Een persoonlijke lening kan worden afgesloten voor meerdere doeleinden, waaronder ook een auto.

U kunt gerust een persoonlijke lening afsluiten in plaats van een autolening. Doordat een persoonlijke lening bij elke kredietverstrekker verkrijgbaar is hebt u meer keuze dan alleen de lening via de garage. Het is mogelijk om de rente van de garage te vergelijken met die van de aanbieders van een persoonlijke lening. Kies de lening met de gunstigste voorwaarden en waar u effectief het minst voor betaald. Een lagere rente betekent immers niet dat een lening goedkoper is.