Auto verzekeren
Auto verzekeren

Auto verzekeren

Eigenaren van een auto ontkomen er niet aan om een verzekering voor de auto af te sluiten, want het is in elk geval verplicht om de verplichte verzekering voor de auto af te sluiten en dat is de bekende WA verzekering auto. Deze verzekering voor de auto is verplicht op het moment dat het kentekenbewijs op naam staat. Naast de verplichte verzekering voor de auto zijn er ook nog opties om de dekking van de autoverzekering uit te breiden met een beperkt casco en een volledig casco verzekering. De laatstgenoemde wordt ook wel de allrisk verzekering genoemd en meestal afgesloten voor nieuwe auto’s of voor auto’s die maximaal enkele jaren oud zijn.

De autoverzekering heeft als doel om alle schade aan uw auto te verzekeren. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: aansprakelijkheidsdekking, beperkt cascodekking en de volledig cascodekking.

U bent in Nederland verplicht om uw auto minimaal tegen aansprakelijkheid verzekerd te zijn. De aansprakelijkheidsdekking is wettelijk verplicht gesteld in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM). Deze dekking wordt in de volksmond ook wel een WA verzekering genoemd.

WA dekking

De beperkt casco en volledig dekking kunnen worden afgesloten als een aanvulling op de WA-dekking. Een autoverzekering met een volledige dekking staat ook wel bekend als een allriskverzekering. Alle risico’s zijn hiermee verzekerd, ook wanneer u met de auto slipt en of te water raakt en diefstal.

Voordelige autoverzekering

U kunt online een autoverzekering afsluiten waardoor u goedkoper uit bent. Op het internet kunt u aanbieders vergelijken op de prijs en dekkingen. Zo komt u er al snel achter welke verzekering het meest voordelig is.

Op basis van de punten, die belangrijk worden geacht door de consument kan dan ook een keuze worden gemaakt uit het aanbod. Vervolgens kan die verzekering voor de auto geselecteerd worden, die het meest aansluit op de eigen eisen. Om die selectie te kunnen maken, is het mogelijk om de verschillende verzekeringen voor de auto met elkaar online te vergelijken. De verzekering auto kan vervolgens op simpele en snelle wijze online worden aangevraagd. Er zijn ook verzekeraars, die de mogelijkheid bieden om zelf de meest geschikte polis voor de autoverzekering samen te stellen. Op die wijze wordt alleen verzekerd wat de consument belangrijk vindt en dat scheelt natuurlijk in de premie voor de autoverzekering.